Controles

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” parallax=”content-moving” parallax_image=”4454″ css=”.vc_custom_1455385349568{padding-top: 200px !important;padding-bottom: 200px !important;}” dt_color=”#ffffff” dt_color_opacity=”01″][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1461792231948{padding-top: 100px !important;background-color: #fafafa !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/12″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]

Controles

De eerste controle

Wanneer je zwangerschapstest positief is kan je ons bellen voor een afspraak. Een verwijzing van je huisarts heb je tegenwoordig niet meer nodig. De eerste controle vindt plaats rond 7 – 8 weken zwangerschap. Tijdens deze controle maken we de eerste echo (een vitaliteitsecho) en nemen we een aantal belangrijke zaken alvast door, zoals leefgewoonten, prenatale screening en medicijngebruik en vragen wij naar je medische en familiaire achtergrond.

Je krijgt van ons na de eerste echo’s één of meerdere foto’s + gratis een USB stick mee met echofoto’s en bewegende echobeelden!

Verloskundige Zwolle DiezeDe Ooievaar Zwolle VerloskundigeZwanger de ooievaar verloskundigen

Termijnecho

Rond 10 – 11 weken zwangerschap maken wij een termijnecho om de exacte termijn van je zwangerschap te bepalen. Tijdens deze afspraak beantwoorden wij ook al jullie vragen, meten we je bloeddruk, nemen we bloed af en geven voorlichting over onder andere prenatale screening en kraamzorg. Samen bespreken we welke zorg voor jou belangrijk is en wat jullie wensen zijn en maken een zorgpad om de zorg voor jou zwangerschap uit te stippelen.

Vervolgcontroles

Bij je volgende zwangerschapscontroles, wordt de groei van de baarmoeder gecontroleerd, de bloeddruk gemeten, vragen beantwoord en informatie gegeven.

Via een doptone op de buik kunnen we vanaf 14 weken de hartslag van de baby beluisteren.

In de laatste maanden van de zwangerschap wordt ook naar de ligging van de baby gevoeld en de groei van de baarmoeder gemeten met de centimeter. Wij doen dit aan de hand van de GROW-methode. Dit is een gestandaardiseerde manier van meten en gegevens verwerken die een zo betrouwbaar mogelijk beeld geeft over de groei van jouw kindje.

Tijdens elke controle wordt gevraagd hoe het met je gaat en hoe je de zwangerschap beleeft. Eventuele vragen kunt je natuurlijk altijd aan ons stellen. Aan het einde van de zwangerschap, rond 35 weken doen wij een liggingsecho. Daarnaast bespreken we dan je wensen ten aanzien van de bevalling, eventueel met een geboorteplan, en nemen we door wanneer jullie ons bellen voor de bevalling.

Altijd geldt: jullie wensen staan voorop. Geef aan waar jullie behoefte aan hebben!

Op indicatie zullen wij extra onderzoek verrichten of je, bij complicaties, doorverwijzen naar een specialist, veelal de gynaecoloog.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”4801,4802,4803″ img_size=”medium” onclick=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/12″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” dt_no_mb=”no-margin” css=”.vc_custom_1464630950963{background-image: url(https://www.deooievaarverloskundigen.nl/wp-content/uploads/2016/04/beeldje2.jpg?id=4395) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column dt_animation=”wow fadeIn”][vc_empty_space height=”350px”][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]