Onze verloskundigen-praktijk

Onze verloskundigenpraktijk

Welkom bij De Ooievaar Verloskundigen!

Wij begrijpen goed dat in verwachting zijn van een kindje enorm bijzonder is. Veel lichamelijke en emotionele veranderingen vinden plaats, zowel bij de aanstaande moeder als vader. Voor ons is het dan ook elke keer weer bijzonder om jullie hierbij te kunnen begeleiden. Wij willen jullie dan ook graag met onze kennis en betrokkenheid bijstaan!

Wij als verloskundigen zijn voor jullie de basis, samen kijken we welke verloskundige zorg nodig is. Over het algemeen zullen wij jullie deze zorg bieden. Indien er zich een medisch risico voor doet bij ofwel de aanstaande moeder ófwel bij jullie kindje zullen we dit overleggen met een gynaecoloog of andere gepaste zorgverlener. Uiteraard wel met jullie eigen toestemming.

Wij willen je de beste zorg geven, vanaf de kinderwens tot na de bevalling. Voor ons houdt goede zorg in dat jij als zwangere centraal staat: jij maakt op basis van goede voorlichting en afwegingen je eigen keuzes. Wij gaan daarin mee, zolang het binnen de medische grenzen past.

Wij staan voor fysiologie en geloven daarbij in de kracht van de zwangere en barende zelf. Dat houdt in dat we je zwangerschap en bevalling zo natuurlijk mogelijk willen laten verlopen. Om dit te bewerkstelligen zullen wij geduldig zijn, luisteren, rust bieden, vertrouwen hebben én geven en op die manier de natuur zelf zijn gang laten gaan. We streven ernaar dat jullie aan het einde kunnen zeggen: “Wij deden het helemaal zelf!”.

Wij zijn een kleine praktijk. Een kleinere praktijk zorgt ervoor dat jullie ons en wij jullie beter leren kennen. Deze continuïteit leidt tot persoonlijkere zorg en daardoor een prettigere sfeer tijdens zwangerschap en bevalling. Het kleinschalige zorgt er ook voor dat we veel tijd hebben voor onze zwangeren en kraamvrouwen óók tijdens de bevalling. Als je ons nodig hebt, zijn we altijd bereikbaar en krijgt je altijd een verloskundige aan de telefoon. We kunnen op korte termijn een afspraak voor je inplannen, nog dezelfde dag al als dat nodig is.

Wij staan voor goede zorg, laagdrempeligheid, kwaliteit, betrokkenheid en persoonlijke aandacht!
Wij verwelkomen je graag in onze praktijk!