Ook je psychische gezondheid is van belang. Problemen en spanningen horen bij het leven. Maar soms kan het je te veel worden. Als je met ongezonde stress te maken hebt, is het soms moeilijker om zwanger te raken.

Als je zwanger bent, vinden er grote lichamelijke en geestelijke veranderingen plaats. Deze veranderingen kunnen ook gepaard gaan met stress, onzekerheid en zorgen. Daarnaast kan de bevalling soms een behoorlijke impact hebben. In de zwangerschap wil je het liefst nergens over nadenken, dan wil je je richten op je zwangerschap, je kindje en de aankomende bevalling.

Daarom raden wij je aan om vóór je zwangerschap al eventuele stress aan te pakken en eventuele psychische problemen zoals een depressie te laten behandelen.

Je kunt altijd terecht bij je huisarts. Hij of zij kan je verwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog of maatschappelijk werker.

Heb je je vorige zwangerschap of bevalling als traumatisch ervaren? En vind je het daarom erg spannend om weer zwanger te worden, terwijl je nog wel graag een kindje zou willen? Dan raden wij je aan met ons contact op te nemen zodat wij je hierbij zo goed mogelijk kunnen begeleiden, eventueel ook al vóórdat je zwanger bent!

Een gesprek, extra begeleiding in je zwangerschap en eventueel een behandeling of deskundige begeleiding kan helpen om de zwangerschap en bevalling wél weer aan te kunnen! Omdat wij een klein team zijn hoef je ook niet steeds je verhaal opnieuw te vertellen. We gaan dit graag samen met jou aan!


Psychische gezondheid