Borstvoeding

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” parallax=”content-moving” parallax_image=”4318″ css=”.vc_custom_1455385349568{padding-top: 200px !important;padding-bottom: 200px !important;}” dt_color=”#ffffff” dt_color_opacity=”01″][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1455385594830{padding-top: 100px !important;padding-bottom: 100px !important;background-color: #fafafa !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/12″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]

De eerste week

Borstvoeding

Borstvoeding is de ideale voeding voor je kindje. Vrijwel alle benodigde voedingsstoffen zijn er in aanwezig. Ook versterkt borstvoeding het immuunsysteem van je kindje. Kinderen die borstvoeding krijgen, zijn minder vaak en zwaar ziek. Borstvoeding is voor je kindje goed verteerbaar waardoor deze minder last zal hebben van darmkrampjes.

Je borstvoeding komt direct na de bevalling op gang. Als jij je kindje laat drinken, stimuleert dit het samentrekken van je baarmoeder waardoor je minder vloeit. Soms duurt het even voor de borstvoeding goed op gang komt, een kolf kan dan uitkomst bieden. Het kan even duren voor je de slag van het aanleggen van je kindje te pakken hebt. Wij kunnen je hierbij helpen en ook de kraamverzorgster geeft je tijdens je kraamweek hierover advies. Als je borstvoeding niet soepel verloopt, bijvoorbeeld door kloven of stuwing, kun je de hulp inschakelen van een lactatiekundige. Zij kan je ook informatie geven over het kolven. Wanneer je teveel borstvoeding aanmaakt, kun je de borstvoeding afkolven en invriezen om stuwing te voorkomen.

Borstvoeding vraagt wat van jou als moeder. Het is belangrijk om goed te eten en te drinken tijdens de periode van het geven van borstvoeding. Zo blijven zowel je kindje als jij in goede conditie.

Medicijn/middelengebruik

Medicijngebruik kan overgaan in de moedermelk en zo invloed hebben op je kindje. Overleg altijd met je behandelend arts of borstvoeding mogelijk is en bespreek dit ook met ons. We willen je graag helpen om te onderzoeken of borstvoeding geven voor jou tot de mogelijkheden behoort.

We raden het af om alcohol te gebruiken of te roken tijdens het geven van borstvoeding. Alcohol en nicotine kunnen effect hebben op je kindje.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”60″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/12″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]