Coronavirus update

Informatie over de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de maatregelen met betrekking tot het Corona virus en de verloskundige zorg.

Mocht je in je zwangerschap, tijdens de bevalling of in je kraambed klachten hebben die Corona gerelateerd zouden kunnen zijn: breng ons daarvan altijd op de hoogte voordat we contact met je hebben en laat je testen bij de GGD.  Kom dus niet zo maar met klachten naar onze praktijk maar overleg eerst even.

Je zult ons op het spreekuur tegenkomen met een mondkapje. Zelf mogen jullie een mondkapje dragen als je je daar prettig bij voelt, maar het hoeft niet.

Corona en zwangerschap

Heb je vragen over het coronavirus en zwanger zijn, of bijvoorbeeld als de baby geboren is, dan kun je meer lezen op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Ook op www.deverloskundige.nl  vind je meer informatie.

Corona en werken

We krijgen regelmatig vragen over werken in de zwangerschap als je een risico beroep hebt. Voor bepaalde beroepen kan er geadviseerd worden om vanaf 28 weken zwangerschap vervangende werkzaamheden uit te voeren. Hiervoor heeft het RIVM ook een document opgesteld: https://lci.rivm.nl/zwangerschap-werk-en-covid-19. Wij adviseren bij twijfel om te overleggen met je werkgever of de arbo-arts.

Vaccinatie Corona

In Nederland is op dit moment het advies vanuit de NVOG, KNOV en het RIVM om ook zwangeren te vaccineren met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna). Zij volgen hierin het advies van zowel RCOG (Engeland) als ACOG (Verenigde Staten). De eventuele lange termijn effecten zijn nog onduidelijk. Weeg voor je zelf goed de voor- en nadelen af van het wel/niet laten vaccineren. Hiervoor heeft de KNOV een keuzehulp gemaakt: Keuzehulp

Heb je nog vragen, dan horen wij dat graag!

Met warme groet,

Het team van de Ooievaar Verloskundigen