Hoe ben jij verzekerd voor onze zorgverlening?

Hoe ben jij verzekerd voor onze zorgverlening?

We krijgen regelmatig vragen over onze contracten met zorgverzekeraars. Voor 2018 hebben wij met heel veel zorgverzekeraars een contract gesloten. Wij hebben echter géén contract afgesloten met Achmea. Onder Achmea vallen de verzekeraars: Zilveren Kruis, Avero, FBTO, Pro Life, OZF, de Friesland en Ziezo.

De reden dat wij met deze verzekeraars géén contract hebben is omdat wij het niet eens zijn met de voorwaarden van deze zorgverzekeraar waaronder wij onze zorg zouden moeten leveren. Daarom hebben besloten geen contract te sluiten.
Is je zorg in 2017 gestart, dan wordt de zorg volledig vergoed, ongeacht bij welke verzekering je verzekerd bent. Wij declareren in dat geval de zorg bij je zorgverzekeraar en deze worg wordt 100% vergoed.

Start de verloskundige zorg in 2018, en ben je verzekerd bij Achmea, dan zijn dit de mogelijkheden voor volledige vergoeding:

  1. Kiezen voor een andere zorgverzekeraar waar wij wél een contract hebben gesloten. Dit zijn alle verzekeraars met uitzondering van de verzekeraars die onder Achmea vallen.

of

  1. Kiezen voor een restitutiepolis. Bij een verzekering op basis van een restitutiepolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg die valt onder de basisverzekering. Een restitutiepolis respecteert je eigen keuze, ook als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. De extra kosten voor een restitutiepolis zijn meestal maar een paar euro per maand.

Bij een natura- en budgetpolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg als je naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bij andere zorgaanbieders loop je het risico dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit risico bestaat niet bij een restitutiepolis.

Achmea heeft aangegeven onze zorg voor 100% te vergoeden, ondanks dat we geen contract hebben en óók in geval je geen restitutiepolis hebt afgesloten. In dit geval krijg je aan het eind van de zorgperiode een rekening die je zelf moet indienen bij de zorgverzekeraar. Mogelijk veranderd dit en kunnen wij de zorg rechtstreeks declareren bij Achmea. Er is een kleine kans dat de zorg niet geheel vergoed gaat worden.

Wanneer wijzigen?

Tot en met 31 december 2017 kun je veranderen van zorgverzekeraar. Als je uiterlijk 31 december de huidige zorgverzekering opzegt, heb je nog tot en met 31 januari 2018 de mogelijkheid een natura- of budgetpolis om te zetten naar een restitutiepolis. Als je uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoef je de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet de nieuwe zorgverzekeraar voor je.

Meer informatie zorgverzekeraars & polissen

Denk goed na over de keuze van uw zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis u kunt kiezen, zoals: www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nlwww.consumentenbond.nl

Als je nog vragen hebt horen wij dat graag! Je bent altijd welkom in onze praktijk, ook als we met jouw zorgverzekeraar geen contract hebben!